Podzimničky – Vzhůru do oblak

20. – 21. 10. 2023


FOTOGALERIE

Letos jsme se vydali na podzimní víkendovku do Albrechtiček. Cílem bylo, aby se nováčci trochu otrkali a poznali naše oblíbené aktivity, hry a jak se k sobě chováme. A také, aby si BíPí intenzivněji vyzkoušeli vedení programu a zajištění zázemí. Přitom jsme lépe poznali tamější skautskou klubovnu a hezké okolí. Díky našim bratrům a sestrám za tu možnost 🙂
Cestou jsme šli kolem PR Kotvice s pozorovatelnou ptáků. Po ubytování jsme si zahráli hru na potravní řetězec (kytky-komáři-vlaštovky-káně) a už byl čas večeře. Velký zájem byl o chleba s máslem a solí, někdo si dal i klíčky vojtěšky (a výborné svačinky z domu zůstaly na snídani 😀 ). Po večeři jsme šli ven do tmy na hru majáky (děti=hraboši utíkali mezi BíPí=sovy do úkrytu). Před ulehnutím jsme se naučili skautské podání ruky, aby mohlo proběhnout ošátkování nováčků (díky paní Gajdové za ušití 🙂 ) a předání pod/rádcovských nášivek Buchtám. Pak jsme si k příjemnému usínání pustili pohádku Vzhůru do oblak.
Kdo byl příliš znaven, ten si ráno pospal. Kdo byl vzhůru dřív, šel s Huskym na rozcvičku (zdravá odměna do celého dne) a pak pomohl s přípravou snídaně (naučit se namazat chleba bez umazání se a udělat něco pěkného pro druhé).
Každý si uklidil své věci na spaní a šli jsme zachraňovat vzácná vejce před lovci. Ve dvou skupinách jsme luštili šifry, díky kterým každá skupina jedno vejce zachránila. Poté jsme mezi sebou soutěžili o vejce druhého týmu, ať získáme pár, kterým zachráníme tento druh.
Také jsme se prošli k nedaleké studánce a vyzkoušeli si zapojení jiných smyslů než zraku – nejdříve hmatem prozkoumat určitý strom a poté ho najít. Další úkol byl projít určitý úsek se zavázanýma očima, spoléhat na vedení kamaráda a více naslouchat zvukům lesa (no, to se moc nepovedlo, pořád někdo mluvil 😀 ). Jak je Huskyho zvykem, zase nás zavedl do míst, kde žádná cestička nebyla!
Oběd byl výborný, buřtguláš. Půl hodinky na odpočinek a vzhůru na hru obchod – snažit se levně nakoupit a dráž prodat. Ještě jsme stihli bezpečně pronést vajíčka přes slepé lovce, čímž jsme je definitivně zachránili. Společně jsme uklidili klubovnu a vydali se na cestu zpět.
Pro někoho to byla první akce a už se těšíme na ty další 🙂

Tento záznam byl publikován v 2023 a označen . Uložit odkaz do záložek.