Gulášfest

16. 9. 2023

Po roce jsme zase reprezentovali skauty na obecním Gulášfestu. Letos se hlavní vařečky chopil Jano s asistencí Princezny, Pome, Kopce a Huskyho.
Z tábora máme zkušenosti s buřtgulášem během celodenních výletů. Takže rychle všechno nakrájet, chvilku povařit, dochutit (to je umění), najíst se, sbalit, uklidit po sobě ohniště a pokračovat v cestě. Tady Jano musel vytasit jiný recept a vařilo se hned ve dvou kotlících. V hlavním bylo základem hovězí maso a ve vedlejším se dělal vývar z vepřového kolena, který se přidal ke guláši až na závěr.
Každý šéfkuchař má své tajné přísady – u nás to byla červená cibulka a fazole (které se za stálého míchání vylily po skončení soutěže do trávy, protože během vaření se na ně zapomnělo 😀 ). A nezapomeňme na domácí chleba paní Timošové, za který moc děkujeme.
Každý, kdo ochutnal, vyvracel Janovu oblíbenou hlášku: „Nevypadá to moc dobře, chutná to ještě hůř, ale je toho dost!“ Opak byl pravdou – vypadalo to dobře, chutnalo skvěle a kdo přišel později, na toho bohužel nezbylo.
Skautskou atmosféru jsme podpořili družinovými vlajkami, nástěnkou, ručně ušitým kapsářem od Pome a podsadovým stanem, který nejednou posloužil jako komfortní odpočinkové místečko během náročné práce 😀

FOTOGALERIE – GULÁŠFEST

Tento záznam byl publikován v 2023 a označen . Uložit odkaz do záložek.