Jarničky

15. – 16. 3. 2024

Po roce jsme opět zavítali na jarničky do klubovny v Příboře. Letošním tématem byl „koláč pro nepřítele“.
Prozradíme vám recept – když se chcete zbavit nepřítele, můžete mu upéct koláč (nebo udělat ovocný / zeleninový salát) a poprosit Princeznu o tajnou přísadu, díky které nepřítel prostě zmizí. Tato přísada však funguje pouze v případě, že s nepřítelem strávíte alespoň 24 hodin, během kterých jste na něj hodní a milí.
Přesně toto jsme si vyzkoušeli, když se Piškot snažila zbavit Kudlanky. Poznávali jsme nejen ji, ale taky navzájem – hledali jsme mezi sebou lidi, kteří hrají na hudební nástroj, mají sourozence, atd. Zjistili jsme, že toho máme hodně společného. Taky jsme hádali naše oblíbené filmy, dovolené, aktivity apod. Kdo si toho zapamatoval nejvíc, měl větší šanci vyhrát v závěrečném hře riskuj.
Krom toho jsme si večer zahráli majáky a v sobotu se prošli kolem Lubiny. Počasí vyšlo parádně, krátce sprchlo až když jsme se vrátili na oběd.
Před odjezdem jsme se pustili do přípravy salátů, Princezna přidala tajnou přísadu, Kudlanka všechny ochutnala a … my si uvědomili po tom společném dni, že je vlastně moc fajn. „Nepřítele Kudlanky“ jsme se zbavili a získali jsme „přítele Kudlanku“ 🙂
Pro mnohé děti to bylo první společné přespání a zvládly to i s úklidem, sbalením a bez většího tesknění moc hezky 🙂

FOTOGALERIE


Tento záznam byl publikován v 2024 a označen . Uložit odkaz do záložek.